Regulamin konkursu kulinarnego
„Ryba na patelni”
- Organizatorzy
Stowarzyszenie Rybacka Lokalna Grupa Działania „Morze i Parsęta” w Kołobrzegu we współpracy z Urzędem Miasta Kołobrzeg i Powiatem Kołobrzeskim. Realizatorem konkursu jest firma Usługi Edukacyjno – Rozrywkowe Tadeusz Waśko „Piracka Przygoda’’. Fundatorem nagród jest Starostwo Powiatowe w Kołobrzegu.
Data i miejsce rozstrzygnięcia konkursu
Prezentacja konkursowa, degustacja potraw oraz rozstrzygnięcie konkursu odbędą się 21 września 2019 r. podczas „Festiwalu Rybnego”.
- Cel konkursu – promocja potraw z ryb pochodzących z miejscowych połowów, -nawiązanie do historii Kołobrzegu, – aktywizacja uczniów z kołobrzeskich szkół o kierunkach gastronomicznych, – wymiana doświadczeń i przepisów kulinarnych, – integracja społeczności lokalnych.
- Adresaci konkursu Konkurs adresowany jest przede wszystkim do: uczniów szkół gastronomicznych z terenu powiatu kołobrzeskiego, Gminy Ustronie Morskie, Gminy Rymań, Gminy Siemyśl, Gminy Kołobrzeg, Gminy Miasto Kołobrzeg, Gminy Gościno, zawodowych kucharzy, przedstawicieli ośrodków wypoczynkowych, jak również dla wszystkich chętnych.
- Warunki uczestnictwa Przystąpienie do konkursu następuje poprzez zaznajomienie się z regulaminem konkursu oraz wypełnienie i dostarczenie do siedziby Stowarzyszenia Rybacka Lokalna Grupa Działania „Morze i Parsęta” w Kołobrzegu, ul. Dworcowa 12, formularza zgłoszeniowego osobiście, drogą pocztową lub elektroniczną pod adres: biuro@morzeiparseta.pl dostępnego na stronie morzeiparseta.pl najpóźniej do 17 września 2019 r. do godz. 15.00.
Miejsce dostarczenia potraw
„Festiwal Rybny”, Marina Solna, ul. Warzelnicza 1 w Kołobrzegu, do godz. 14.30 dnia 21 września 2019 r.
Uczestnicy przygotowują potrawy konkursowe na własny koszt. Jeden uczestnik może zgłosić do konkursu dwie potrawy w kategoriach: tradycyjna, oryginalna. Po rozstrzygnięciu konkursu odbędzie się degustacja wszystkich potraw.
- Ocena potraw Oceny dokona Komisja konkursowa powołana przez Organizatora. Potrawy oceniane będą po względem: smaku, związku z regionem i estetyki. Decyzje Komisji są ostateczne i nie przysługuje od nich odwołanie.
- Nagrody
Wszyscy uczestnicy konkursu otrzymają drobne upominki, natomiast zwycięzcy w poszczególnych kategoriach, otrzymają nagrody rzeczowe.
VIII Postanowienia końcowe
- Organizator zastrzega sobie prawo do publikacji imion, nazwisk, zdjęć oraz informacji o zwycięzcach i uczestnikach konkursu.
- Organizator konkursu zastrzega sobie prawo do zamieszczania informacji o potrawach konkursowych w swoich materiałach, publikacjach i kampaniach promocyjnych.
- Poprzez przystąpienie do konkursu uczestnicy wyrażają zgodę na warunki zawarte w regulaminie.
- Niniejszy regulamin jest jedynym określającym zasady konkursu.
- Regulamin jest do wglądu w siedzibie Stowarzyszenia i na stronie morzeiparseta.pl
IX Kontakt
Dodatkowe informacje udzielane są pod numerami telefonów: 789 393 153, 609 543 454 lub
za pośrednictwem poczty elektronicznej : biuro@morzeiparseta.pl